Blog & Reisverhalen

Van droom naar werkelijkheid

21 februari 2016

Ik doe al jaren mee met de staatsloterij. Iedere maand hoop ik net als ieder ander die jackpot te winnen. Stel je voor, miljoenen euro’s op de bank, wat kun je allemaal wel niet doen!!

Vanaf de aller eereigen-pad-zorgste keer dat ik mee deed was één wens op de voorgrond aanwezig in mijn dromen over wat te doen met zoveel geld: iets opzetten voor vakantie of kampen voor kinderen met een zorgvraag. Voor die kinderen waarvan de ouders zelf geen middelen hebben om op vakantie te gaan.
Hoe ik daar zo op kwam? Tja, zoiets komt niet uit het niets natuurlijk. Ik was destijds werkzaam op een kinderwoonvoorziening voor kinderen met een licht verstandelijke beperking. Stuk voor stuk prachtige kinderen met een giga rugzak. Kinderen waarbij het thuis vaak niet zo goed liep en waar vaak ook financiële problemen meespeelden.
De woonvoorziening organiseerde eens per jaar een kamp voor de kinderen. Een meisje van 17 ging voor het eerst in haar leven op vakantie! Ze was als een kind zo blij, ook al zaten we in een oude afgeleefde boerderij, ze voelde zich een prinses.

Dit maakte veel indruk op mij. En hieruit is ook mijn motto ontstaan: ieder kind heeft recht op een vakantie-ervaring!
Uiteraard heb ik meer dingen gezien. Kampgeld voor schoolkamp kon niet betaald worden door ouders. Kinderen kregen een uitnodiging voor voetbalkamp, maar ook dat kon niet betaald worden. Doordat ze niet mee kunnen op kamp komen ze verder buiten te groep te staan. Ze horen er minder bij. Het is niet alleen het kamp zelf, maar ook erna wordt nog lange tijd over het kamp gepraat.
12108895_844014112380532_7630596271498556920_n
Maar goed, die miljoenen winnen, daar kan ik niet op wachten. Dat gaat waarschijnlijk nooit gebeuren en dan blijft mijn droom een droom.
Nu ben ik ondernemer in hart en ziel en als ik iets wil, dan ga ik op zoek naar mogelijkheden!
Ik ben een aantal jaren geleden mijn eigen zorgonderneming begonnen. Daar heb ik keihard aan gewerkt en die genereert nu een behoorlijke omzet. Een deel van deze omzet gaat maandelijks naar Stichting Maatje op Pad.
De afgelopen jaren heb ik een groepje vrouwelijke ondernemers om me heen gehad die elkaar steunen, motiveren en helpen met elkaars bedrijven. Zij hebben steeds met mij mee gedacht over de stichting. Het voelt dan ook als ons gezamenlijk kindje en het was dan ook niet meer dan logisch om deze mooie vrouwen te vragen om samen met mij het bestuur te vormen.

Samen maken wij nu mijn droom waar, maar nog belangrijker, we gaan heel veel kinderen een vakantie-ervaring geven!! Want daar heeft ieder kind toch recht op?!