Stichting Maatje op Pad

Er worden veel reizen georganiseerd voor mensen met een zorgvraag. Deze zijn voor een doelgroep die beschikt over de financiële middelen hiervoor. We zijn ons echter ten zeerste bewust dat niet iedereen deze middelen heeft. Er is een groep mensen die nooit deze middelen gehad heeft en waarschijnlijk ook nooit zal hebben. We kennen genoeg jongeren en jong volwassenen die nog nooit op vakantie zijn geweest.

Uiteraard willen we graag dat ook deze groep mensen een keer de ervaring van een vakantie of een weekend weg mag meemaken. Of een keer een leuk dagje uit, met een speciale wens. Daarom zijn we een stichting gestart die deze reizen en uitjes gaat verzorgen. Zonder dat het geld kost.

Tja,  hoe kan dat dan? Dat is mogelijk via Stichting Maatje op Pad. Van de totale omzet van Zorgonderneming Eigen Pad wordt een percentage gedoneerd aan de Stichting Maatje op Pad. Ook gaan we fondsen werven. We denken aan bedrijven die graag Maatschappelijk ondernemen. Deze bedrijven kunnen zowel geld als arbeid aanbieden. Voor een dagje uit hebben we immers ook vrijwilligers nodig.

Niets voor niets

Uiteraard is het wel erg makkelijk om iets voor niets te krijgen en er zijn erg veel mensen die wel een gratis reis of dagje uit willen krijgen. Daarnaast zijn er nog veel meer mensen die eenzaam zijn, zelf de tuin niet meer kunnen bijhouden of op een andere manier afhankelijk zijn van anderen. Daarom hebben we besloten dat wie een gratis reis krijgt, ook iets gaat doen voor iemand anders die een vraag heeft. Paying forward!
Zo ontstaat er een ketting van goede daden. Hoe mooi kan het leven zijn!

Blogs en reisverslagen

Neem contact op