Blog & Reisverhalen

Ameland

13 augustus 2016

Een tijdje terug kwam aanvraag nummer 3 binnen via Accare. Eén moeder met drie kinderen, alle drie met een ‘rugzakje’. Financieel staat het gezin er ook niet echt rooskleurig voor. Gelukkig voor hen, heeft een oplettende hulpverlener aanvraag gedaan bij de Stichting Maatje op Pad.

Hun aanvraag is simpel. Even eruit, waar het niet te druk is, liefst met water. Niet te druk, omdat de jongens dat niet aankunnen. Of ze een dagje weg mogen. Het eerste idee was een dagje naar de Efteling. Nu is dat in de zomervakantie best druk en ook wel een eind rijden. Dit was toch niet een handige optie. De zee was wel een echte trekpleister, die wilde Bianca haar kinderen best graag een keer laten zien. Mike en Jake zijn gek op vissen…. We zijn gaan zoeken en uitgekomen op Ameland. Alles uiteraard in overleg met het gezin zelf. Ze hebben met elkaar de caravan uitgezocht, heerlijk bij het water in de buurt. Bianca, Mike, Jake en Kyle waren heel blij en dankbaar, dat ze ‘zo maar’ op vakantie mochten. Een weekend Ameland in een caravan.

Na de vakantie kwam er al snel een bedankje en foto’s. Ze waren heerlijk opgeladen, hadden genoten van de rust. De jongens vonden het water prachtig (zie foto’s). Het weer had enorm meegewerkt, dat is de laatste tijd hier in Nederland helaas anders. Maar zij hadden geluk. Geluk wat hen enorm gegund is.

maatje-op-pad-stichting op-vakantie-stichting-maatje-op-pad stichting-maatje-op-pad zorgonderneming-emmen zorgonderneming-eigen-pad

Als klapper op de vuurpijl (voor ons) gaf Bianca aan dat ze goed heeft kunnen ontspannen zelf, iets dat normaal niet meevalt als alleenstaande moeder met 3 zorgkinderen, dat ze ook een hele mooie stap heeft gemaakt voor haar eigen toekomst.

Wij vinden het al fantastisch als een gezin geniet, maar deze bonus geeft ons echt een boost. Dit is wat bewijst dat ons werk er echt toe doet! Wij kunnen en mogen een verschil maken in het leven van deze prachtige mensen. Daar doen we het voor!!