Blog & Reisverhalen

Achter de schermen

13 januari 2016

Stichting Maatje op Pad (MOP) is opgericht op 15 december 2015 door een enthousiast bestuur onder leiding van José Adam-van Gijn. Bescheiden als ze is, zet ze vaak de andere bestuursleden naast zich, maar zonder haar bezielende inspiratie was het nooit van start gegaan.

Allereerst moest er een akte van oprichting door de notaris opgesteld worden en aan de hand hiervan werd een beleidsplan gemaakt. Het lijken allemaal taaie stukken, gelukkig viel dat mee. Vooral het beleidsplan is een aanpasbaar document. Niet dat bij elke komma een aanpassing moet gebeuren, maar het is wel “levend” zoals dat zo mooi genoemd werd. Ondertussen werd een bankrekening geopend, de taken verdeeld – die zijn ook genoemd in de akte van oprichting – en andere klussen geklaard. Zo hebben we een vraag die onduidelijk was voorgelegd aan collega-stichtingen die al wat langer bestaan, om te zien hoe ervaren mensen hiermee omgaan. En natuurlijk om fouten te voorkomen. We gaan wel met andermans kinderen op pad en die willen we graag dolenthousiast weer thuis afleveren!

Want daar gaat het allemaal om. Kinderen met een zorgvraag die het niet breed hebben thuis een mooie dag of mooie dagen te bezorgen. Dit kan op diverse manieren geregeld worden, dat ligt aan de wens van het kind. Of het kind nu graag een dagje uit wil naar een pretpark, een weekje op sportkamp of een andere wens, Stichting Maatje op Pad wil het graag goed verzorgen. We beginnen in de omgeving van Emmen en daarna hopen we steeds meer kinderen uit Drenthe de dag van hun leven te bezorgen.

Kent u of werkt u bij een instelling met kinderen met een zorgvraag? Laat hen contact opnemen met Maatje op Pad. Want vaak weten zij precies welke kinderen in de doelgroep vallen. De aanvragen gaan dan ook via deze instellingen.

Wilt u ons steunen? Dat kan op diverse manieren: met een financiële donatie, die uiteraard terugkerend mag zijn. Ook kan gesteund worden met een donatie in de vorm van een cadeau. Denk hierbij aan een gastblog schrijven, een te downloaden e-book enzovoorts.
Wij zijn Stichting Maatje op Pad, help je ons een kind blij te maken?