Bestuur en beleid

Zo werkt stichting Maatje op Pad

De stichting wordt gevormd door het bestuur en vrijwilligers.
Het bestuur ontvangt de aanvragen voor reisjes, kampen of dagjes uit. In beginsel zullen wij alleen aanvragen behandelen die komen vanuit verwijzers en behandelaars die goed inzicht hebben in de financiële situatie van de kinderen en hun ouders. Hiermee willen wij voorkomen dat er misbruik wordt gemaakt van de gulle gaven van de stichting.
Het bestuur beoordeeld de aanvraag, gaat zo mogelijk in gesprek met het kind over de wensen en wat deze wil doen aan “giving forward”.
Indien de aanvraag gehonoreerd wordt zal het bestuur eventueel met vrijwilligers de reis organiseren.

Bestuur

Het bestuur bestaat uit 3 vrouwelijke ondernemers die al lange tijd samenkomen om elkaar te stimuleren en helpen binnen het eigen bedrijf. Er was al vaak gesproken over de wens van José om haar droom, deze stichting, te realiseren. Het is een natuurlijk gevolg dat we met elkaar het bestuur vormen van deze stichting. Ieder had de wens iets te doen aan maatschappelijk ondernemerschap.

Bestuursleden en vrijwilligers ontvangen geen betaling voor de werkzaamheden die zij voor de stichting doen. Desgewenst kunnen er wel vergoedingen worden aangevraagd voor de onkosten die gemaakt worden.


Wij stellen ons aan u voor:

12108895_844014112380532_7630596271498556920_n José Adam-van Gijn, voorzitter.
Directeur bij Zorgonderneming Eigen Pad, een kleinschalige zorgaanbieder voor jongeren met autisme, ADHD en andere zorgvragen. Eigen Pad biedt beschermd wonen in verschillende settingen, omdat het maatwerk blijft en ieder wat anders nodig heeft. We leveren betrokken zorg op maat.
Ik heb in mijn vorige en huidige werk al veel schijnende situaties meegemaakt bij ouders van de kinderen waar ik mee werkte op gebied van financiën. Op het moment dat we met elkaar op kamp gaan en een 17-jarig meisje is in tranen omdat dat de allereerste keer is dat ze op vakantie gaat, breekt je hart.
Ik heb toen al besloten dat ik ooit iets zou gaan doen voor deze groep kinderen en jongeren. Ik geloof dat iedereen het recht heeft op de ervaring van op vakantie gaan. Als dat toch niet mogelijk is, dan in ieder geval een dagje uit met een speciale wens!
11700876_840900762652871_2410614171436198775_n Mariska van Gennep, secretaris
Eigenaar bij Moments op Meditation. Ik wil mensen graag leren ontspannen door hen te leren mediteren. Uit mijn ervaring met mindfulness waarbij je elke dag een uur moest oefenen, ontwikkelde ik een simpele methode om mensen kennis te laten maken met diverse manieren van ontspanning. Hiermee kun je thuis zelf je favoriete ontspanning of meditatie doen. En het kost je weinig tijd.
Maatje op Pad heeft mijn hart gestolen, doordat we tijdens overleggen heel erg betrokken raakten bij de verhalen van José. En wat is nu mooier dan de glimoogjes van een kind te zien wat op ‘snoep’reisje mag?
11113353_960887087278255_1150640580025627053_o Danielle van der Ark, communicatie
Eigenaar bij Ark DMC
Eind vorig jaar vroeg José Adam-van Gijn Mariska van Gennep en ik samen met haar het bestuur wilde vormen van de stichting Maatje Op Pad. Om ons in te zetten het mogelijk te maken kinderen en jongeren met een zorgvraag, die daarvoor niet de financiële middelen hebben, een gewenst uitje of vakantie te verzorgen. Ja natuurlijk! was mijn eerste reactie. Vandaar dat ik mij hier als algemeen bestuurslid mag voorstellen.
Mijn naam is Daniëlle van der Ark-van Hest, ik ben getrouwd en ben trotse moeder van een zoon en een dochter. In 2008 ben ik in Emmen als ondernemer begonnen met mijn marketing adviesbureau dat inmiddels is gegroeid tot een bedrijf dat organisaties ondersteunt in volledig klantgericht ondernemen, zowel intern als met hun klanten. Mijn passie vind ik in mijn werk in het in beweging krijgen van mensen, zien dat mensen ervaren dat ze met een andere manier van denken, communiceren en handelen andere en betere resultaten halen. De energie en flow die er dan ontstaat is geweldig om te zien.
Vanaf 2010 heb ik mij ook 3 jaar ingezet voor de organisatie Jonge Ondernemers Prijs van het Noorden waar ik lid was van de sponsorcommissie. Deze ervaring kan ik nu goed gebruiken voor Maatje Op Pad, waar ik mij o.a. ook wil inzetten om sponsors en donateurs te werven. Uit ervaring van mensen in mijn omgeving weet ik dat het niet altijd makkelijk is om met een kind met een zorgvraag een dagje uit of op vakantie te gaan. En elk kind heeft dat af en toe nodig, dus zeker ook kinderen uit deze groep. Als ik iets kan bijdragen om dit mogelijk te maken voor kinderen waar dit soort dingen niet vanzelfsprekend is, dan stop ik daar graag wat tijd en energie in!

Beleidsplan

Mocht u interesse hebben in ons beleidsplan, dan kunt u dit downloaden via deze link:

Beleidsplan 2015-2016